Пюел: Миналата година също ни бяха отписали


Н. Гавазов

Пюел: Миналата година също ни бяха отписали

Според мнението на старши треньора на Олимпик Лион Клод Пюел, в осминафиналната среща от Шампионската лига неговия клуб ще се изправи срещу много по-балансиран отбор, отколкото беше Реал през миналата година. За разлика от 2010 година, когато французите надиграха Кралския клуб в същия етап от турнира, сега в състава на Лион няма да играе Лисандро Лопес, който се контузи в четвъртък на една от тренировките на отбора.

„Не зная стана ли Реал по-силен от миналата година. Но това е друг отбор. Възможно е да са по-добри, но със сигурност те в момента са много по-балансиран отбор, благодарение на работата в центъра на терена. Това е тим, който е съставен от играчи от екстра класа, след като там са Кхедира, Ди Мария, Адебайор и Йозил. Реал не е само Жозе Моуриньо, въпреки, че с идването си той стана безумно ценен за подсилването на отбора. Ние трябва да обърнем внимание на всичко това", заяви Пюел на пресконференция преди срещата.

„Отсъствието на Лисандро ще ни се отрази, защото това е играч, който е способен на велики неща в подобни срещи. За сметка на това, форма набират други футболисти, както например Делгадо. Нашата задача е да се класираме за следващия етап на турнира. Миналата година също малко хора ни вярваха, но ние успяхме да отстраним Реал. Лион е способен на много и сега също можем да постигнем много", добави наставника на Олимпик.

 

  Сподели
141