Моуриньо: Зидан ми каза как да победим Олимпик


Н. Гавазов

Моуриньо: Зидан ми каза как да победим Олимпик

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде своя коментар преди срещата от осминафиналите на Шампионската лига срещу френския Лион. Според португалския специалист, намеренията на водения от него отбор са да бъде прекъсната неуспешната серия, в която шест поредни години мадридчани отпадат още в първия кръг на най-престижния европейски клубен турнир.

„Тази година в Реал дойдоха много нови играчи, които не участваха в миналогодишните мачове с Лион. Французите са добър отбор, който има опит в такива срещи и знаят много добре какво трябва да правят, за да се сдобият с успех. Ние обаче представляваме единствено Реал. Не бива да се оглеждаме за статистиката и към миналото. Но ако си мислим, че ще не бъде леко, то ще имаме проблеми. Знаем своята цена, но и няма да недооценяваме Лион. Ето, вече шест години Реал не успява да прескочи осминафиналите. Когато работех с Интер, отбора не беше печелил Шампионска лига половин век. Възможно ли е да направим това с Реал? Като за начало, трябва да победим Олимпик. И Зинедин Зидан вече ми помогна с ценни съвети как може да стане това", заяви Моуриньо на снощната пресконференция.

„С какъв състав ще изляза? Играчите ми не знаят кой от тях ще започне мача и каква схема ще използвам. Защо аз трябва да го кажа на вас, а не първо на тях?", завършва в типичния си стил Специалния.

 

  Сподели
114