Лудогорец ще си свърши работата срещу Шахтьор Солигорск в Белград


FUTBOL-TV

Лудогорец ще си свърши работата срещу Шахтьор Солигорск в Белград

Шахтьор Солигорск - Лудогорец
Стадион: "Чукарички", Белград
Дата: 13.07.2021 г.
Час: 22:30 ч.
Съдия: Арда Кардашлер (Турция)


Лудогорец ще е символичен гост на Шахтьор Солигорск в Белград в мач-реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига. Двубоят ще се играе на стадион “Чукарички" в сръбската столица. Причината е наложена санкция на Беларус от Европейския съюз във връзка с принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет, изпълняващ полет от Атина до Вилнюс, както и ареста на намиращия се на борда опозиционен журналист Роман Протасевич. “Провеждането на ответния двубой на неутрален терен се налага заради невъзможността на Лудогорец да пристигне от България в Беларус", пише на сайта на Шахтьор. Всичко това и фактът, че разградчани спечелиха първата среща ги прави фаворити. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

В състава на Лудогорец не се очертават сериозни промени, в сравнение с първия мач. Алекс Сантана се завръща в тима, след като изтърпя наказание в първия мач срещу Шахтьор. Освен това - той страдаше от контузия по време на подготовката. Не е изключено бразилецът да дебютира през тази кампания срещу Шахтьор, но е по-вероятно да се появи в игра след почивката. Целта е да не се форсира неговото завръщане, а и на тима му предстои важен мач за Суперкупата на страната - срещу ЦСКА само броени дни по-късно.

Вандерсон, Сотириу и Чибота вероятно пак ще се появят от пейката, тъй като Валдас Дамбраускас остана доволен от тях в ролята си на "златни резерви". В първата среща и тримата определено раздвижиха играта на тима, след като се включиха в мача на по-късен етап. Вероятно сега ще бъде същата ситуация.

Ще става трудно за нас, защото трябва да редуваме мачове от първенството и евротурнирите. Ние сме хора и понякога се отпускаме. Най-важното за нас е да запазим фокуса. Този сезон имахме кадрови проблеми и взехме някои играчи. За много от нас ще бъде за първи път да постигнем нещо значимо“, заяви треньорът на разградчани.

Медиите в Беларус признават, че Лудогорец тотално е надиграл Шахтьор в първия мач от първия предварителен кръг на ШЛ и поражението с 0:1 е най-малкото, с което се е отървал тима от Солигорск.

"Шахтьор можеше да бъде бит, но оцеля само с 0:1 за щастие. Резултатът не е перфектен, но това е максимумът, на който отборът на Солигорск имаше право. Лудогорец е далеч от идеалната форма, не е страхотен, но се прояви като много по-силен колектив. Такъв, срещу който Шахтьор не е играл през този сезон. След няколко минути всичко си дойде на мястото и се видя кой кой е", коментират в Беларус.

"Гутор показа, че все още е най-добрият вратар в Беларус, спаси безнадеждни удари. Всъщност имаше безброй положения, които нямаше как да не се превърнат в гол. Топката обаче по чудо избягваше да влезе в мрежата. Просто противникът се оказа много по-мускулест. Шахтьор чакаше и очакваше да оцелее, запазвайки нулите на таблото, но се провали", пише "Пресбол" в коментар за мача.

 

ПРОГНОЗА: ШАХТЬОР СОЛИГОРСК - ЛУДОГОРЕЦ 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
318