Петричев: Трябва да се отнесем отговорно към реванша


Н. Гавазов

Петричев: Трябва да се отнесем отговорно към реванша

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира предстоящия мач от първия квалификационен кръг на Шампионска лига срещу Шахтьор Солигорск.

"Трябва да се отнесем максимално отговорно в реванша срещу Шахтьор Солигорск. Това е един коварен отбор, който ако бъде подценен ще ни създаде много големи проблеми. Нашата мисъл е, че от първата минута трябва да подходим максимално концентрирано. Не бих казал, че е кой знае колко голямо предимство това, че мачът няма да е в Беларус.

През годините Лудогорец показа, че играе добре и като домакин, и като гост. Няма съществена разлика в представянето. Това, че мачът е в Белград не трябва да ни успокоява, напротив - трябва да сме пределно концентрирани. Освен това времето е много топло, ще коства много усили на футболистите и на двата тима.

С малко по-бавни стъпки от очакваното вървим в правилната посока. Много е трудно да се сравнява настоящия Лудогорец с предния ни отбор. Футболът се промени, реалностите също. Всички искаме да виждаме един Лудогорец, който играе атакуващо, който не се предава и който радва с комбинативна игра. Това стане ли, успехите ще дойдат.

За съжаление периодът на смяна на поколенията се оказа малко по-дълъг. Има още какво да пипаме по отбора. С бавни стъпки обаче вървим в правилната посока.

Ще бъде много груба грешка, ако подходим лежерно към мача. Смятам, че треньорският щаб ще си свърши работата", заяви Петричев.

Лудогорец  гостува на беларуския тим утре вечер в Белград. Двубоят е от 22:30 часа. Първата среща между двата тима в Разград завърши с минимален успех с 1:0 за "орлите".

34