Лудогорец направи важна крачка към следващия кръг в ШЛ (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец направи важна крачка към следващия кръг в ШЛ (видео)

Лудгорец стигна до трудна, но много важна победа с 1:0 срещу гостуващия Шахтьор Солигорск в първи мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани като цяло създадоха по-добрите положения, но стигнаха до попадение чак в края, когато точен бе Каули.

Добър мач за своя тим направи стражът на Шахтьор Александър Гутор, който спаси няколко добри положения. През първата част Десподов нацели греда след удар от фаул, а след почивката това стори и Вердон.

Все пак логичното се случи в допълнителното време, когато Каули се разписа и Лудогорец може да гледа с оптимизъм към реванша след седмица, при това мачът няма да се играе в Солигорск, а в Белград. Двубоят ще се играе на стадион “Чукарички" в сръбската столица. Причината е наложена санкция на Беларус от Европейския съюз във връзка с принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет, изпълняващ полет от Атина до Вилнюс, както и ареста на намиращия се на борда опозиционен журналист Роман Протасевич.

“Провеждането на ответния двубой на неутрален терен се налага заради невъзможността на Лудогорец да пристигне от България в Беларус", пише на сайта на Шахтьор.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
320