Лудогорец и Шахтьор Солигорск ще оставят всичко най-интересно за реванша


FUTBOL-TV

Лудогорец и Шахтьор Солигорск ще оставят всичко най-интересно за реванша

Лудогорец - Шахтьор Солигорск
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 07.07.2021 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Рохит Саги (Норвегия)


Лудогорец стартира участието си в евротурнирите от първия квалификационен кръг в Шампионската лига срещу беларуския Шахтьор Солигорск. Разградчани са домакини, а амбициите им са доста сериозни. Всички в клуба имат огромното желание отново да се класират за груповата фаза на най-големия и комерсиален футболен турнир. Тимът не го е правил от няколко години, но през последния сезон бе в групите на Лига Европа, където обаче не се представи добре. Сега обаче желанието на всички е за успешен старт, но прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Един от футболистите с най-много мачове за Лудогорец в евротурнирите отпадна от картотеката за двубоите с беларуския Шахтьор Солигорск от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Треньорът Валдас Дамбраускас изненадващо се отказа от Абел Анисе за двете срещи с първенеца на Беларус на 7 и 13 юли.

Мадагаскарският национал има 53 мача за разградчани в Европа от 2014 година насам. От сегашния състав с повече мачове от него са само Вандерсон (63) и Клаудиу Кешерю (56). Той обаче изостана с подготовката и заради по-късното включване след мачове за родината си и влезе като смяна само в последната контрола с ЛАСК Линц. Засега няма индикации оставането на Анисе извън картотекираните да е заради предстояща раздяла с полузащитника.

Още няколко футболисти на шампионите, в това число и новото румънско попълнение Дорин Ротариу, също няма да може да играят срещу беларусите. От плановете на Дамбраускас отпадат още Жосуе Са, който е с контузия, и Ихинио Марин, който също се възстановява от травма.

Определено най-много надежди се възлагат на Кирил Десподов. Националът на България официално бе закупен от Каляри и ще носи екипа на Лудогорец в следващите сезони. Добрата новина е, че Антон Недялков е добре и ще може да играе срещу Шахтьор. Последният официален мач на защитника е от 4 май срещу Берое. След това последва контузия, но тя вече отшумява.

"Контузията ми не беше лека, но не беше и тежка. Паузата ми се отрази добре.", призна Недялков.

Халфът Алекс Сантана продължава да се лекува от контузия. Лекарският щаб прави всичко възможно, за да го вдигне на крака за първия мач с Шахтьор Солигорск. Бразилецът пропусна последните три контроли заради контузия. Дори и да бъде на разположение на старши треньора Валдас Дамбраускас, Сантана може и да остане на пейката. Причината е, че е изостанал с подготовката. Ако не се оправи на сто процента, в средата на терена ще започнат Клод Гонсалвеш и Каули.

Шахтьор Солигорск отложи два мача от първенството на Беларус. Идеята е отборът да се фокусира изцяло върху представянето си в най-престижния европейски клубен турнир. Беларуската футболна федерация уважи молбата на Шахтьор и отложи мачовете му от 15-ия и 16-ия кръг на шампионата. Отборът от Солигорск трябваше да се изправи първо срещу Гомел на 2 юли, а на 17-ти срещу Минск. Това обаче ще се случи на по-късен етап. Така тимът ще е със свежи сили за мачовете с Лудогорец.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ШАХТЬОР СОЛИГОРСК 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
470