Скандалите около Милан - Тотнъм продължават


Н. Гавазов

Скандалите около Милан - Тотнъм продължават

Скандалите около мача Милан - Тотнъм продължават. Днес стана ясно, че полузащитника на „росонерите" Дженаро Гатузо няма да бъде обвинен в нападение на помощник-треньора на „шпорите" Джо Джордън, а ще му се потърси сметка за „неспортсменско" поведение. Говорител на УЕФА заяви, че 33-годишният футболист ще бъде обвинен за по-малкото нарушение, за което максималното наказание е само един мач.

Санкцията за нападение се наказва с минимум три мача, ако нападението е по-брутално минималното наказание е пет мача. В случая това няма да важи за бившия италиански национал въпреки, че милиони телевизионни зрители видяха как той хваща за гърлото Джордан и го избута от тъчлинията, както и ексцесиите, които създаде след края на двубоя.

Според специалистите, ако действително Гатузо бъде обвинен само в „неспортсменско" поведение, това ще бъде абсолютен скандал, защото преди две години по време на полуфинала от Шампионската лига между Челси и Барселона, нападателят на „аристократите" Дидие Дрогба отнесе шест мача наказание за обиди към рефера на мача Том Хенинг Йовребо. Тогава действията на ивоариеца бяха квалифицираани именно като „нападение" въпреки, че той нямаше физически контакт с рефера.

 

  Сподели
127