Слаб Милан на колене пред Тотнъм


В. Мухарски

Слаб Милан на колене пред Тотнъм

Тотнъм победи Милан като гост с 1:0 и по този начин взе преднина преди реванша в Лондон, който е след седмица. "Росонерите" сътвориха малко полoжения, като по сериозните от тях бяха спасени от вратя Аурелио Гомеш.

През първата част феновете на "росонерите" останаха разочаровани от изявите на своите любимци. Задачата на двата отбора бе усложнена допълнително и от проливния дъжд, който се изсипа на "Сан Сиро". Още в 8-ата минута гостите можеха да открият резултата, но след центриране на Крауч, Абиати изби топката. След половин час игра домакините получиха изгодна възможност да открият резултата, но удара на Ибрахимович мина покрай вратата на "шпорите", Рафаел ван дер Ваарт, също тества рефлексите на вратаря на Милан, който обаче демонстрира класа, избивайки в корнер. В последната минута на първото полувреме Робиньо нахлу в половината на англичаните и центрира, но неговите съотборници останаха под топката.

Втората част започна с красив удар на Ван дер Ваарт, който мина на сантиметри от горната греда на вратата на Милан. Само минута по-късно Аурелио Гомеш се наложи да се намеси и го стори по отличен начин, избивайки удар с глава на Гатузо. В 54-ата минута съдията спести напълно заслужен червен картон и показа само жълт на Фламини, след като играчът на "червено-черните" влезе изключително грубо на Ведран Чорлука. Контузията на хърватина се оказа сериозна и той бе принудително сменен.

В 59-ата минута "росонерите" бяха много близо до попадение, но Гомеш отново демонстрира своя рефлекс и изби топката от голлинията, след удар на Пато. През целия двубой Крауч и Гатузо не спираха да си разменят реплики, като вторият бе повече от изнервен и получи жълт картон за грубо нарушение. В 77-ата минута хубава комбинация между Пато и Ибрахимович завърши с удар на шведа, но топката попадна право в ръцете на Гомес. В 79-ата минута падна и попадението за Тотнъм. Ленън нахлу в половината на Милан, преодоля защитник на италианците и пусна към непокрития Питър Крауч, който без проблем прати топката в мрежата на Милан за крайното Милан - Тотнъм 0:1. В даденото продължение Златан Ибрахимович вкара красив гол със задна ножица, но съдията отсъди засада на нападателя.

  Сподели
179