Гуардиола: Ще се върнем


Н. Гавазов

Гуардиола: Ще се върнем

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че поражението във финала на Шампионска лига няма да помрачи "изключителния сезон" на отбора му.

Гуардиола спечели четвъртата си Купа в Лигата и четвъртата си титла във Висшата лига този сезон, докато първият финал на Сити в Шампионска лига завърши с  поражение 1:0 от Челси.

Каталунският треньор обаче все още смята този сезон за успешен и се надява да се завърне за желания трофей.

"Бих искал да кажа, че това бе изключителен сезон за нас. Мечтаехме да бъдем тук, но щом не успяхме да спечелим, след като се оказахме тук.

Това бе първият финал на Шампионска лига за повечето в нашия клуб, но ще работим усилено, за да се върнем един ден тук.

Това бе тежък сезон поради пандемията, но научихме урока си за бъдещето. Изключително уважавам моите играчи, те дадоха всичко от себе си, но ние ще се върнем и ще станем по-силни. Искам да ги поздравя за изключителна сезон.

Това бе тежка игра и имахме шансове, но срещу Челси с тяхната защитна структура не е лесно.

Изпитвахме трудности с дългите подавания и рикошети. В мачове като този се нуждаете от вдъхновение и умения. Имахме три-четири шанса, бяхме близо, но не вкарахме.

Играхме във финала на Шампионска лига, отново спечелихме Висшата лига и се представихме добре през целия сезон. Сега искам да се прибера при семейството си, което отдавна не съм виждал, искам да си взема почивка и да започна да работя по плановете за следващия сезон", заяви Гуардиола.

  Сподели
197