Фернандиньо сподели очакванията си от финала в Шампионска лига


Н. Гавазов

 Фернандиньо сподели очакванията си от финала в Шампионска лига

Халфът на Манчестър Сити Фернандиньо говори преди финала на Шампионска лига, в който гражданите ще се изправят срещу Челси.

"Всеки мач има своя история. Висшата лига вече е в миналото, завършихме празнуването. Утре ще има нов мач срещу топ отбор с топ играчи. Надявам се да се подготвим добре и да постигнем желания резултат.

Важно е да се справите с натиска и да се опитате да се отпуснете максимално. Просто трябва да помислите за задачата, която ни предстои, и да се опитате да правите това, което направихме този сезон редовно, без да променяме нищо. Трябва да се отнесем спокойно и да играем обичайния си футбол. Това е най-добрият начин да се подготвите за финала.

Като бразилец се гордея с възможността да спечеля и да вдигна трофея. Надявам се всички да играем добре и да се радваме на този мач. Това ще бъде един от най-хубавите моменти в кариерата ми.

За Гуардиола не е лесно да определи стартовия състав, но това е част от играта. Мисля, че всеки ще има своя роля, защото никога не знаеш какво ще се случи. Играчите трябва да са подготвени за всичко. Моята роля е да им кажа да бъдат готови, в случай че има нужда от тях. В този процес всички бяха важни и на финала нищо няма да се промени в това отношение", заяви Гуардиола.

  Сподели
207