Финалът в ШЛ ще бъде в Порто


Н. Гавазов

Финалът в ШЛ ще бъде в Порто

Според УЕФА, разглежданият по-рано въпрос за прехвърляне на финала на Шампионската лига 2020/21 от Истанбул в португалския град Порто е одобрен от съответната комисия на организаторите на състезанието.

Така предварително планираният мач на олимпийския стадион "Ататюрк“ в турската столица сега ще се проведе на родната арена на Порто "Драгау".

Необходимостта от промяна на мястото на решаващия двубой в битката за международния трофей между Манчестър Сити и Челси е продиктувана от решението на британското правителство да включи Турция в списъка на страните в "червената зона" на туристическите дестинации, поради ускореното разпространение на коронавируса COVID-19.

УЕФА отбелязва значителните усилия на турската страна за преодоляване на всички бариери пред мача в Истанбул, но това не се отрази на позицията на британските официални лица. Организаторите на състезанието отбелязват, че в близко бъдеще ще търсят дуел с подобен мащаб на публичното внимание за Истанбул.

В същото време се отбелязва, че местата на трибуните на стадион Драгау ще бъдат запазени за 6 хиляди фенове от всеки от отборите, както и представители на страните, участващи във финала и организаторите на състезанието.

Продажбите на билети за широк кръг публика ще бъдат отворени на 24 май, в 15:00 часа българско време.

Заслужава да се отбележи, че "Драгау"  е единствената арена, където Манчестър Сити не успя да постигне победа в Шампионска лига през този сезон.

  Сподели
222