Челси елиминира Реал Мадрид и отива на финала в ШЛ (видео)


FUTBOL-TV

Челси елиминира Реал Мадрид и отива на финала в ШЛ (видео)

Челси се наложи над Реал Мадрид с 2:0 в реванш от полуфиналите на Шампионската лига на стадион "Стамфорд Бридж". Първата среща в Мадрид не излъчи победител, след като завърши 1:1 и така англичаните отиват на финал, където ще спорят за трофея с Манчестър Сити.

Първата по-интересна ситуация бе в 11-ата минута, когато Рюдигер пробва далечен удар, който затрудни Куртоа, но в крайна сметка стражът се справи. Попадение на Челси в 18-ата минута не бе зачетено заради засада, след като Вернер стреля, но преди това получи топката зад линията на защитата.

В 26-ата минута Челси оцеля след страховит удар на Карим Бензема от границата на наказателното поле, но Менди спаси. Само две минути след това англичаните откриха резултата след отлична контра. Хавертц прехвърли отблизо Тибо Куртоа, топката срещна напречната греда, а при добавката Тимо Вернер с глава я прати в мрежата - 1:0.

В 36-ата минута Модрич центрира, а Карим Бензема се отскубна от защитник в синьо и стреля с глава, но Менди показа отличен рефлекс и изби в ъглов удар.

Втората част стартира с добър шанс за Челси. Капитанът Сезар Аспиликуета тръгна с топката по дясното крило и центрира отлично в наказателното поле. Там Кай Хаверц надскочи защитник на Реал и стреля с глава. Но кълбото се удари в напречната греда на Менди.

Малко след това Хавертц пропусна сам срещу Куртоа, като белгийският страж отрази топката с крак. В 66-ата минута и Н'Голо Канте пропусна да отбележи след контраатака на Челси, Феде Валверде обаче изби топката.

Пет минути преди края на редовното време Челси реши нещата с втори гол. Нголо Канте отне топката, надпредна и подаде към Кристиан Пулишич. Резервата пусна пас към нахлуващия Мейсън Маунт, който вкара за 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
395