Байерн Мюнхен, Порто и Борусия Дортмунд може да се върнат в ШЛ


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен, Порто и Борусия Дортмунд може да се върнат в ШЛ

Байерн Мюнхен може да получи нов шанс да защити титлата си в Шампионска лига, след като стана известно, че  УЕФА обмисля възможността да върне баварците в настоящото издание на турнира, въпреки че те отпаднаха на четвъртфиналите от Пари Сен Жермен.

Според Bild Изпълнителният комитет на УЕФА ще реши в петък дали Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид да бъдат отстранени от турнира. И трите клуба са сред учредителите на Суперлигата, на която европейската футболна централа остро се противопоставя.

Едната опция е за шампион да бъде обявен Пари Сен Жермен, който единствен от полуфиналистите не е сред отцепниците от Суперлигата. Нова това едва ли ще се случи, защото финансовите загуби от прекъсването на турнира преди решителната му фаза ще са огромни.

Другата възможност е полуфиналите да се изиграят, но местата на Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид да заемат Байерн, Борусия Дортмунд и Порто, които отпаднаха на четвъртфиналите. И трите клуба са получили покани за Суперлигата, но са ги отхвърлили. Специално Байерн и Борусия имат срок от 30 дни, в който да обявят окончателно дали ще станат част от новия проект. За ПСЖ този срок е 14 дни.

  Сподели
134