Дортмунд игра добре, но Сити взе първия мач (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд игра добре, но Сити взе първия мач (видео)

Манчестър Сити постигна победа с 2:1 при домакинството си на Борусия Дортмунд на "Етихад" в първия сблъсък между двата тима от 1/4-финалите в Шампионската лига. Германският тим игра доста добре и може да съжалява, че не си тръгна поне с равенство.

Англичаните поведоха с гол на Кевин Де Бройне в 19-ата минута. С вина за гола бе Емре Джан, който сбърка при изнасянето на топката в средата на терена. Това позволи на Де Бройне да напредне и последва подаване към Фил Фодън. Той пусна пас за Рияд Марез, алжирецът успя да я върне към Де Бройне, който отблизо вкара за 1:0.

След половин час игра Емре Джан бе близо до това отново да стане грешник за своя тим. Съдията отсъди дузпа за домакините за нарушение на Джан срещу Родри. Все пак се стигна до намесата на ВАР и реферът промени мнението си и така не се стигна до наказателен удар.

Малко преди почивката Белингам изпревари вратаря Едерсон и отбеляза в опразнената врата, но съдията прецени, че халфът е извършил нарушение срещу бразилския страж и не зачете гола. 

Малко след почивката Холанд бе близо до гола, но Едерсон спаси вратата си. Последваха още положения и пред двете врати. Самият Холанд все пак се отчете с асистенция. В 80-ата минута той изведе Марко Ройс на скорост в пеналта, а той хладнокръвно прати топката във вратата за 1:1.

Все пак домакините се добраха до успеха в 90-ата минута с попадение на Фил Фодън. Така "Гражданите" взеха минимална преднина преди реванша, но и гостите могат да са доволни от гола на чужд терен, който оставя нелоши шансове и за тях в ответния двубой на "Сигнал Идуна Парк".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
453