Байерн Мюнхен - Лацио: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен - Лацио: Без шансове за гостите

Байерн Мюнхен - Лацио

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Дата: 17.03.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Ищван Ковач (Румъния)

Байерн Мюнхен ще бъде домакин на Лацио в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Първата среща между двата отбора завърши с победа 4:1 за баварците, което на практика обезсмисли интригата в конфронтацията. Баварците проведоха едно зашеметяващо първо полувреме във Вечния град, вкарвайки три гола, а малко след почивката автогол на "орлите" направи резултата катастрофален за римляните. След това баварците включиха на икономичен режим, а домакините се стараеха да не дразнят съперника си.

След този мач Байерн проведе три срещи в Бундеслигата, в които постигна три победи с голова разлика 12:4. Особено впечатляващо изглеждаха хората на Ханс-Дитер Флик срещу Борусия Дортмунд - мюнхенци заличиха пасив от два гола и вкараха още два за комфортната победа 4:2. В момента тимът е лидер в таблицата за класиране, на 4 точки пред втория РБ Лайпциг.

Лацио не се справя добре в Серия А.  Столичани изиграха три мача след сблъсъка си с Байерн, записвайки две загуби и победа срещу Кротоне през уикенда. При това успехът срещу аутсайдера дойде много трудно, с победен гол пет минути преди края на редовното време. След 26 кръга Лацио има 46 точки, с 4 по-малко от шестия Рома и минимални шансове за попадане в Шампионска лига през следващия сезон.

Коща, Толисо и Нианзу са в лазарета на домакините. Нойер получи почивка, а Давид Алаба е под въпрос. Гостите са без контузените Фелипе и Ласари.

Фаворит в мача е Байерн Мюнхен и това е вън от съмнение. Лацио едва ли ще създаде някакви проблеми на германския колектив и интригата в срещата е какъв резултат ще видим. Тук въпросът е дали домакините ще хвърлят всичките си усилия или ще играят пестеливо, с цел да запазят силите си. Съветът ни е все пак да рискуваме и да заложим на "2.5 гола" в мача, както и на "1". В добавка можем да комбинираме с гол на Левандовски, който по всичко изглежда не е загубил апетита си към головете.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Лацио 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лацио (Симоне Индзаги)
 
Рейна
   
Патрик
Ачерби
Мусакио
Марушич
Милинкович-Савич
Лейва
Алберто
Фарес
Кореа
Имобиле
Левандовски
Гнабри
Мюлер
Сане
Горецка
Кимих
Дейвис
Хернандес
Зюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Ханс-Дитер Флик)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Лацио 3:0

  Сподели
353