Реал Мадрид ще довърши Аталанта


Н. Гавазов

Реал Мадрид ще довърши Аталанта

Реал Мадрид - Аталанта

Стадион: "Алфредо ди Стефано", Мадрид

Дата: 16.03.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Дани Макелеле (Нидерландия)

Реал Мадрид ще бъде домакин на Аталанта в мач –реванш от осминафиналите на Шампионска  лига. Първата среща между двата отбора завърши с победа на "бланкосите" с резултат 1:0, чрез гол на Ферлан Менди в 86-та минута. Но трябва да кажем, че бергамци бяха с човек по-малко от 17-та минута, когато по скандален начин бе изгонен Ремо Фройлер. Това максимално затрудни хората на Джанпиеро Гасперини, които бяха на крачка от равенството.

Реал Мадрид проведе три мача оттогава. В два от тях мадридчани завършиха наравно с Реал Сосиедад и Атлетико  Мадрид, а през уикенда направиха обрат срещу  аутсайдера Елче с 2:1, като успехът дойде в последните 20 минути на двубоя. Загубата на точки изпрати "бланкосите" на трето място в таблицата за класиране на Ла Лига, на да пункта от втория Барселона и на 6 от лидера Атлетико Мадрид.

Аталанта от своя страна изигра четири двубоя в Серия А. Бергамци се справиха без никакви проблеми със Сампдория и Кротоне, загубиха от Интер с 1:0, а през уикенда се наложиха с 3:1 над Специя, като и трите гола паднаха през второто полувреме. В момента нерадзурите са четвърти в таблицата за класиране, на две точки пред петия Наполи и на три пункта след Ювентус, който е трети.

Еден Азар, Мариано и Карвахал са контузени, а Каземиро е наказан за натрупани картони. Добрата новина е завръщането на капитана Серхио Рамос, който ще заеме място в центъра на защитата. Федерико Валверде пък ще започне в средата на терена. Гостите са без дисквалифицирания Фройлер, както и без Хатебур и Сутало, които са в лазарета. Сапата се завръща в стартовия състав след като бе резерва срещу Специя.

Фаворит в мача е Реал Мадрид и очакванията на букмейкъри и специалисти са за победа на домакините. От друга страна обаче Аталанта е много боеспособен колектив, който е доказал, че може да се бие, а и силната игра  в контраатака може да изненада всеки един съперник. Ако "бланкосите" подценят съперника, изхождайки от резултата в първата среща, много е вероятно да се сблъскат с адски проблеми. Предполага се обаче, Зинедин Зидан разполага с нужните инструменти за да мобилизира футболистите си и да не допусне изненада. Победа за Реал изглежда най-вероятно като резултат.

Прогноза: Реал Мадрид – Аталанта 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джанпиеро Гасперини)
 
Голини
   
Толой
Ромеро
Паломино
Маеле
Роон
Песиня
Госенс
Иличич
Муриел
Сапата
Жуниор
Бензема
Асенсио
Кроос
Валверде
Модрич
Менди
Рамос
Варан
Васкес
   
Куртоа
 
Реал Мадрид (Зинедин Зидан)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Аталанта 2:1

  Сподели
380