Будапеща отново на кадем за Ливърпул (видео)


В. Мухарски

Будапеща отново на кадем за Ливърпул (видео)

Ливърпул се класира на 1/4-финалите в Шампионска лига. "Мърсисайдци" отново се наложиха с 2:0 над РБ Лайпциг в реванш от 1/8-финалната фаза, като и този мач се игра на "Пушкаш Арена". "Червените" спечелиха с 2:0 и първия мач и така без проблеми продължават напред.

Без да блестят особено англичаните си свършиха работата след почивката. През първата част най-доброто положение се откри пред Салах, който бе извден отлично от Тиаго, но сам срещу вратаря, 11-ката на "червените" не успя да се разпише, а при добавката Мане не нацели добре топката с глава.

Салах все пак откри резултата в 70-ата минута. Жота му подаде и след това египтянинът финтира двама бранители и стреля в ъгъла за 1:0. Пет минути по-рано символичните гости имаха отличен шанс да открият резултата, след като Клуиверт центрира добре отдясно, а Сьорлот засече с глава, но топката срещна напречната греда. 

Четири минути след първия гол, падна и второто попадение. Появилият се като резерва Ориги веднага раздвижи играта на тима в нападение и подаде на Садио Мане, който от добра позиция удвои, макар да останаха съмнения за засада.

До края на мача до нов гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
374