Холанд: Хеттрикът на Мбапе ме мотивира


Н. Гавазов

Холанд: Хеттрикът на Мбапе ме мотивира

20-годишният норвежки нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, който вкара дубъл в първия мач от 1/8-финалите на Шампионска лига на УЕФА с испанската Севиля (3: 2), даде кратък коментар за мача.   Напомняме, че Ерлинг стана футболистът, който най-бързо стига до 10 попадения в турнира. Той се нуждаеше само от 7 мача, за да постигне това. Досега рекордът се държеше от бившата звезда на Байерн Рой Макай, който реализира първите си 10 гола в надпреварата за 10 мача.

Холанд има общо 13 гола в 18 мача в Шампионската лига, което също е рекорд. Той вече е втори сред норвежците с най-много попадения в турнира, заедно с Джон Карю. Начело е сегашният наставник на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, който има само с един гол повече - 14.

"Феновете на Реал Мадрид ме искат? Винаги е приятно, когато някой те иска! Днес искам да кажа "благодаря“ на Мбапе, защото, когато видях вчера как той вкара хеттрик срещу Барселона ... Това ми даде допълнителен стимул и мотивация", заяви Холанд.

През настоящия сезон Холанд взе участие в 25 срещи с Борусия във всички турнири, в които вкара 27 гола и даде 7 асистенции.

Припомняме, че реваншът ще се проведе в Дортмунд на 9 март.

  Сподели
221