ПСЖ със страхотен обрат срещу Барса на Камп Ноу (видео)


FUTBOL-TV

ПСЖ със страхотен обрат срещу Барса на Камп Ноу (видео)

ПСЖ се наложи при визитата си на Барселона с 4:1 в първи мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. Домакините поведоха в резултата, но допуснаха пълен обрат.

В 26-ата минута Френки де Йонг падна в наказателното поле на съперника. Съдията прецени, че той е бил препънат от Лейвин Курзава и уважи претенциите на футболиста на Барса - дузпа. Лео Меси се разписа от бялата точка за 1:0.

Малко след това Курзава помогна за гол и на своя отбор. Той се включи в атака и подаде в наказателното поле, където топката стигна до Мбапе, а той със страхотен удар не даде шанс на Тер Стеген - 1:1.

Французите бяха по-активни до края на първата част, а и след почивката. Така логичното се случи в 65-ата минута, когато Леандро Паредес изведе Алесандро Флоренци по дясното крило. Италианецът пусна успореден пас, който Пике изби. Дест не се ориентира добре, което позволи на Мбапе да прати топката във вратата - 1:2.

В 67-ата Мбапе пропусна да направи 3:1, когато с лекота задмина Дест, но вратарят спаси. В 70-ата обаче Мойс Кийн стори това, след като засече с глава центриране от фал. 

Малко преди края Мбапе отбеляза нов гол. Гостите организираха страхотна контраатака. Дракслер проби през центъра и пусна към Мбапе вляво. Нападателят с брилянтен удар в далечния ъгъл направи стража на Барса безпомощен за 1:4.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
296