В Румъния искат разследване на мача ПСЖ – Истнбул


Н. Гавазов

В Румъния искат разследване на мача ПСЖ – Истнбул

Румънската футболна асоциация отправи официално искане до УЕФА да разследва твърденията за расизъм срещу румънските рефери. Според журналиста Емануел Рошу,  румънските служители искат да се обърне  внимание на моментите от мача, който се проведе преди представителите на турския клуб да започнат активно да негодуват и да обвиняват съдиите в расизъм. Да припомним, че съдиите твърдят, че чернокожият треньор на Истанбул ги е нарекъл  цигани.

Мачът от груповата фаза на Шампионската лига на УЕФА ПСЖ - Истанбул Башакшехир се проведе на 8 декември, но бе прекъснат в средата на първото полувреме заради скандал, предизвикан от турския отбор, който обвини рефера Себастиан Колтеску, че е нарекъл треньора на турския отбор Пиер Йебо "черен".

Играчът на Истанбул  Демба Ба пък активно спори с румънските съдии. В резултат на това щабът на отборите реши да изтегли играчите от терена. Срещата приключи на 9 декември. Парижани победиха Истанбул с резултат 5: 1.

По-късно Демба Ба отбеляза, че никога не е казвал, че това е расизъм и само е помолил съдията да не използва думата "черен" на стадиона.

  Сподели
126