Румънска телевизия излъчи запис на заплахи от Истанбул към съдиите


Н. Гавазов

Румънска телевизия излъчи запис на заплахи от Истанбул към съдиите

Румънската телевизия проучи първите минути от мача от 6-ия кръг на Шампионска лига ПСЖ - Истанбул Башакшехир (5: 1), който бе  прекъснат заради расистки скандал. Напомняме, че срещата приключи едва на следващия ден.

Резервният рефер Себастиан Колтеску по време на разговор с колеги нарече треньора на турския отбор Пиер Йебо "негър" (черен на румънски). От  пейката на Истанбул чуха тази дума и след дълги дискусии треньорите решиха да изведат играчите от терена.

Преди този инцидент обаче имаше много други важни събития. Във видеото от Digi Sport е показано как още в първите минути гостите от Турция отравят обиди и заплахи към румънските съдии.

В 10-ата минута играчът на Истанбул Махмут Текдемир получи картон за фаул срещу Неймар. Турците започнаха да крещят на съдиите: "Хей, това е първият фаул! Първо нарушение! За какво мислите там? Какво е това? Това баскетбол ли е? Подобно на баскетбола, първи отборен фаул. Играем много чисто. Това е тактика".

Освен това се чуха следните думи: "Той не е румънец. Не са румънци. Ще дойдете отново в Турция!".

"Казах ти, че се държи много зле. Ови, той се държи лошо“, казва Колтеску на главния съдия Овидиу Хацеган. Вероятно ставаше дума за Йебо.

Почти веднага след това защитникът на Истанбул Рафаел повали съперник и получи жълт картон. Старши- треньорът на турския отбор Окан Бурук започна да крещи на съдиите и също бе наказан с жълт картон. В този момент Йебо започва на висок глас да говори на испански.

Турците започнаха да се държат още по-агресивно. По време на емоционален разговор между Колтеску и нападателя на ПСЖ Неймар могат да се чуят следните думи: "В моята страна румънците са роми, но не мога да ги нарека роми“. Малко по-късно румънската телевизия установи, че това са думи на старши-треньора на истанбулци Окан Бурук, който по-късно обвинява Колтеску, че е расист.

  Сподели
193