Клоп обясни 90-те минути на Салах срещу Мидтиланд


Н. Гавазов

Клоп обясни 90-те минути на Салах срещу Мидтиланд

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо позволи на нападателя Мохамед Салах да изиграе всичките  90 минути от мача в Шампионска лига срещу Мидтиланд.

Пътуването до Дания като част от финалния кръг на груповата фаза на Шампионска лига нямаше турнирна стойност за "червените“, но някои от основните играчи бяха въведени в експерименталния състав на Клоп, включително и Салах.

Именно Салах откри резултата в първата минута, благодарение на което Мохамед изпревари Стивън Джерард и стана най-продуктивният играч на Ливърпул в Шампионска лига за всички времена - 22 гола.

В същото време Салах остана на терена до последния съдийски сигнал. Противно на страховете на феновете, Клоп не вижда  риск тук.

"Можете да разбъркате състава, но все пак се нуждаете от най-силните играчи на ключови позиции. В нападението може да попадне и някой друг от тройката (Фирмино и Мане).

И така пуснахме Мо и от начина, по който се разви и изглеждаше играта, той бе добър. Така че не го заменихме.

Говорих с Мо и той нямаше проблеми, така че той остана на терена.

Той поставя рекорд след рекорд. Не знаех, че може да счупи този рекорд тази вечер, но съм почти сигурен, че той се гордее с него. Трябва да се гордее.

Изключителен играч, абсолютно изключителен играч. През цялото време, през което работим заедно, той помага на отбора, доколкото може, и цени как отборът му помага", заяви Клоп.

  Сподели
115