Аталанта изхвърли Аякс и продължава на 1/8-финалите в ШЛ (видео)


FUTBOL-TV

Аталанта изхвърли Аякс и продължава на 1/8-финалите в ШЛ (видео)

Аякс отпадна от Шампионската лига. Това стана факт след загуба с 0:1 от Аталанта в последен мач и за двата отбора от група D на надпреварата. Италианците постигнаха минимален успех на "Йохан Кройф Арена" и по този начин завършват на 2-ата позиция в групата с 11 точки и ще играят в турнира и напролет. Аякс пък остава 3-и със 7 точки и ще се прехвърли в Лига Европа.

През първата част липсваха чистите голови положения. При едно от малко в 20-ата минута Алехандро Гомес подаде към Дуван Сапата, който с едно докосване намери Мартен де Роон. Нидерландецът стреля, но встрани от вратата. 

След почивката определено бе по-интересно. В 70-ата минута бе едно от спорните положения в мача, след като домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Клаас Ян Хунтелаар в наказателното поле. Реферът обаче подмина ситуацията. 

В 79-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Раян Гравенберх получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу капитана на Аталанта Алехандро Гомес. 

Пет минути преди края падна и единственото попадение. Фрьолер се пребори за топката в центъра и намери Муриел в наказателното поле, а нападателят премина покрай вратаря и на празна врата реализира, носейки успеха на своя отбор.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
138