Мидтиланд си спечели точка за чест срещу Ливърпул (видео)


FUTBOL-TV

Мидтиланд си спечели точка за чест срещу Ливърпул (видео)

Мидтиланд и Ливърпул завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от група D на Шампионската лига. Двубоят не бе от особено значение, тъй като англичаните вече си бяха осигурили първото място в групата, а домакините финишират на последна позиция.

Иначе срещата започна отлично за мърсисайдци, които поведоха след няма и минута. След груба грешка в разиграването на топката от страна на домакините Мо Салах успя да се отскубне зад отбраната и да преодолее стража на Мидтиланд - 0:1.

В следващите минути Диого Жота и Дивок Ориги пропуснаха по два великолепни шанса за гол. За Мидтиланд пък най-доброто положение за гол дойде в 33', когато Каба намери топката с глава на далечната греда, а ударът му преодоля Келъхър, но не и Фабиньо, който изчисти от голлинията. 

През втората част също бе интересно. Още в 49-ата минута Евандер удари гредата. Датчаните продължиха да създават положения, а удар на Каба мина покрай вратата. След час игра Дрейер се озова сам срещу Келъхър, вратарят му попречи да стреля с цената на нарушение, а топката бе избита от голлинията. Стигна се до намесата на ВАР и  бе отсъдена дузпа за нарушение на вратаря. Остана спорен въпросът дали нямаше засада в хода на атаката, както и дали имаше нарушение, но в крайна сметка дузпата бе реализирана от Шолц - 1:1.

В 77-ата минута Шулц отново прати топката в мрежата. Пак имаше разглеждане с ВАР, но този път попадението бе отменено поради засада. Последваха още интересни положения, а в последните минути Минамино прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено поради игра с ръка на Садио Мане. 

Иначе българският национал Божидар Краев не бе в групата на домакините за мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
262