Солскяер: Съдбата на мачовете се решава по краищата на терена


Н. Гавазов

Солскяер: Съдбата на мачовете се решава по краищата на терена

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер се оплака от лошата реализация на положенията в мача с ПСЖ от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, а също така коментира отстраняването на полузащитника Фред.

След като размени голове с ПСЖ през първата половина на мача на "Олд Трафорд“, Юнайтед пропусна няколко момента в началото на втората, но съперникът се възползва от своя шанс и отново поведе.

След това Фред бе изгонен, а в крайна сметка ПСЖ отново вкара и не позволи на "червените дяволи" да продължат напред в плейофите. Солскяер признава, че  резултатът го натъжава.

"Това бе много добър футболен мач, който заслужава публика. Поглеждайки съставите, смятате, че може да има голове в мача, защото има много атакуващи таланти. Не мисля, че някой е бил разстроен. И двата отбора имаха положения.

Ако бяхме малко по-безпощадни в завършването на атаките, можехме да довършим интригата до средата на второто полувреме. В този сегмент от мача трябваше просто  да използваме шансовете си.

Имахме много големи шансове. Тук се решава съдбата на големите мачове - можете да говорите колкото искате за притежание на топката в средата на терена и кой отбор доминира в играта, но съдбата на мачовете се решава в краищата на терена", заяви Солскяер.

Оле също така обясни защо не замени Фред по-рано, въпреки че бразилецът с играта си напираше за втори жълт картон и в крайна сметка го видя в 70-та минута.

"Фред не трябваше да движи главата си към опонента (в случая с  първия жълт). Не мисля, че го е докоснал, но все пак не биваше  да го прави. Така че той е малко късметлия, защото обикновено или е нищо, или е червен картон.

Защо не го замених? Фред игра много добре. Говорихме за поддържане на хладнокръвие и не да бъдем водени от емоции. В случая с втория жълт картон изобщо нямаше фаул. Андер (Ерера) също знае това, той определено го знае", добави норвежецът.

  Сподели
106