Краснодар и Рен: В битка за третото място


Н. Гавазов

Краснодар и Рен: В битка за третото място

Краснодар - Рен

Стадион: "Стадион Краснодар", Краснодар

Дата: 02.12.2020 г.

Час: 19:55

Съдия: Уилям Калъм (Шотландия)

Краснодар ще бъде домакин на Рен в мач от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Другите два тима в квартета – Челси и Севиля – вече се класираха за плейофите, но сега остава да видим кой ще играе в Лига Европа. Руснаци и французи имат по една точка, която спечелиха в срещата помежду си в първия кръг. Тогава Рен надигра съперника си, който отчаяно се бранеше, като бретанци могат да съжаляват за нереализираните си пропуски. Ще бъдат ли отново така щедри хората на Жулиен Стефани или този път няма да проявят толкова голямо благородство? А дали "биковете" най-после няма да покажат рогата си? Това ще разберем утре вечер, която се очертава да бъде много гореща с оглед на залога в мача.

Краснодар влиза в срещата след домакинска загуба с 2:1 от Севиля  в миналия кръг. Ракитич откри в дебюта на срещата, а краснодарци отговориха в началото на втората част и бяха близо до равенството, но голът на Мунир в 5-та минута на добавеното време попари надеждите на домакините. Като цяло формата на колектива на Мурад Мусаев е много лоша – тимът загуби седем от последните си осем мача и не успя да опази суха вратата си в 14 от последните си 15 срещи. В добавка, "биковете" имат само една суха мрежа в последните си девет домакинства.

Ситуацията с Рен също е трагична. В миналия кръг французите също бяха домакини, но на Челси и загубиха със същия резултат – 2:1. Интересното е, че срещата се разви по идентичен начин като тази в Краснодар – гостите поведоха, домакините изравниха, а Оливие Жиру донесе успеха на "сините" в добавеното време. Като цяло Рен е без победа в девет от последните си десет двубоя и загуби 4 от последните си 5 мача. Освен това бретанци са без суха мрежа в десет поредни мача и опазиха суха вратата си само два пъти в последните 19 срещи.

Домакините са без Вилхена, Стоцки и Петров. Гостите не могат да разчитат на Ругани и Мартин.

Очакванията са за равностоен двубой, като победител в него ще стане отборът, допуснал по-малко грешки в защита. Напълно е възможно и най-реално е да станем свидетели на бойко равенство, но като цяло е възможен всякакъв резултат. Като цяло ни очаква истински трилър, а това е добре дошло за почитателите на залозите и тези на тръпката.

Прогноза: Краснодар – Рен 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рен (Жулиен Стефан)
 
Гомис
   
Траоре
Силва
Ниамси
Масуаку
Камавинга
Нзонзи
Буруга
Доку
Джураси
Силики
Берг
Кабела
Уткин
Вандерсон
Олсон
Газински
Чернов
Кайо
Мартинович
Смолников
   
Городов
 
Краснодар (Мурад Мусаев)

Обоснована прогноза: Краснодар - Рен 2:1

  Сподели
489