Ливърпул постигна своето срещу Аякс, Аталанта с реми (видео)


FUTBOL-TV

Ливърпул постигна своето срещу Аякс, Аталанта с реми (видео)

Ливърпул се наложи с 1:0 над Аякс на "Анфийлд" в двубой от Група D на Шампионската лига. Алисон Бекер пропусна двубоя, тъй като е получил контузия малко преди старта. Според последната информация - причината за това е мускулна контузия на крака. Тепърва ще става ясно колко сериозна е травмата му. Вместо него на вратата за домакините бе Келъхър, който успя да запази мрежата си "суха".

Още в първите минути домакините бяха близо до гола. Салах върна към Къртис Джоунс, който шутира много добре от границата на наказателното поле, но топката разтресе дясната греда. В края на първата част "червените" бяха по-активни, но така и не стигнаха до гол.

Малко след почивката гостите пропиляха добра възможност. Келъхър изби шут на Антъни, а след това добавката на Нерес срещна гредата. Веднага след това Ливърпул откри резултата. Къртис Джоунс бе точен, наказвайки груба грешка на Онана.

Малко след това Мохамед Салах изскочи сам срещу вратаря и можеше да направи резултата 2:0, но се засуети и пропусна страхотна възможност. В последните минути имаше по една добра възможност за двата тима. Роберто Фирмино пропиля за домакините, а Келехер изби удар с глава на  Клаас-Ян Хунтелаар.

С успеха Ливърпул се класира за следващата фаза на надпреварата.

В другия мач от тази група Аталанта и Мидтиланд завършиха наравно - 1:1. Шолц (13') откри за гостите, но Ромеро (79') с късен гол спаси отбора си от загуба.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
114