Шахтьор отново се разправи с Реал Мадрид - белите близо до рано отпадане (видео)


FUTBOL-TV

Шахтьор отново се разправи с Реал Мадрид - белите близо до рано отпадане (видео)

Испанският гранд Реал Мадрид е пред отпадане от Шампионската лига след втората си загуба в груповата фаза от украинския Шахтьор. След като загубиха с 2:3 у дома през октомври, сега "белите" отново претърпяха поражение - 0:2 като гост.

 Още в 5-та минута Марко Асенсио бе изведен от Бензема в наказателното поле и стреля мощно, но уцели гредата. В средата на полувремето Рафаел Варан повали Жуниор Мораеш при обещаваща атака на украинците. Варан получи жълт картон, а бившият нападател на ЦСКА бе заменен малко след това заради контузия в следствие на удара.

Домакините шокираха именития си съперник в 57-ата минута, когато Дентиньо се възползва от лошо подредената испанска отбрана, догони топката и от няколко метра я вкара във вратата за 1:0. В 82-ата Соломон получи топката в центъра на терена, необезпокояван стигна до наказателното поле и прати топката в близкия долен ъгъл на вратата за крайното 2:0. 

След този резултат ситуацията в двубоя става изключително любопитна. Борусия е първи с 8 точки, а втори и трети са съответно Шахтьор и Реал с по 7 точки, като украинците имат по-добри показатели в директните двубои и затова са с предимство. Четвърти е Интер с 2 точки. Това значи, че при хипотетични две поражения за "нерадзурите" до края (от Борусия и от Шахтьор), то Реал отпада на 100%.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
125