Аталанта – Мидтиланд: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Аталанта – Мидтиланд: Без шансове за гостите

Аталанта - Мидтиланд

Стадион: "Атлети Адзури“, Бергамо

Дата: 01.12.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Анастасиос Сидиропулос (Гърция)

Аталанта е домакин на Мидтиланд в мач от петия кръг на глуповата  фаза на Шампионска лига. Единият отбор е с реални шансове да се класира за плейофите в турнира, а другият дори няма теоретична възможност  да попадне в Лига Европа. Дали обаче фаворитът няма да подцени аутсайдера и да станем свидетели на голяма изненада?

Бергамци продължават да изненадват. Хората на Джан Пиеро Гасперини гостуваха на Ливърпул в миналия кръг и постигнаха победа с 2:0, която върна отбора в борбата за едно от първите две места в квартета. "Нерадзурите" събраха 7 точки, толкова има и Аякс, като уточняваме, че в последния кръг италианският колектив ще гостува на нидерландския. Що се отнася до Серия А, Аталанта определено се проваля там. През уикенда тимът записа поредния разочароващ  резултат, губейки с 2:0  от Хелас Верона. Късата скамейка и сгъстената програма са обяснението за случващото се, което означава, че бергамци ще хвърлят всичко в Шампионска лига, а след това ще поправят положението си в първенството на италианския елит.

Мидтиланд не оправда очакванията, че може да се противопостави на останалите три тима в квартета. Датчаните с лекота се класираха за груповата фаза на турнира и така се създаде впечатление, че ще създадат интрига, но се оказа, че разликата в класата на вътрешните първенства на участниците и на класата на самите отбори е твърде съществена. До момента "вълците" имат 0 точки, отбелязаха 2 гола и допуснаха 11 попадения. И това обяснява  всичко.

Калдара и Голини от Аталанта са аут заради травми. Гостите са без контузените Олсен и Рийс, а Святченко натрупа картони и също пропуска мача.

Фаворит в срещата е Аталанта. Бергамци спечелиха с 4:0 първия мач между двата тима. Предполага се, че сега датчаните няма да се хвърлят авантюристично в атаки, но така или иначе по-ниската класа ще предопредели резултата в мача.

Прогноза: Аталанта – Мидтиланд 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Мидтиланд (Браян Педерсен)
 
Хансен
   
Андерсон
Хоег
Шолц
Паулиньо
Ониека
Мадсен
Дрейер
Систо
Мабил
Каба
Сапата
Личич
Гомес
Можика
Фруле
Роон
Хатебоер
Джимсити
Ромеро
Толой
   
Спортиело
 
Аталанта (Джанпиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Мидтиланд 2:0

  Сподели
177