Локомотив Москва – Залцбург: всичко или нищо


Н. Атанасов

Локомотив Москва – Залцбург: всичко или нищо

Локомотив Москва – Залцбург
Стадион: "РЖД Арена“, Москва
Дата: 01.12.2020 г.
Час: 19:55

Локомотив Москва беше определян като аутсайдер в група "А“, но сега "железничарите“ могат да опровергаят критиците. В първия си мач от груповата фаза руснаците стигнаха до точка при гостуването си на РБ Залцбург и завършиха наравно при резултат - 2:2. След това играчите на Марко Николич очаквано отстъпиха с 1:2 при домакинството си на първенеца на Европа – Байерн Мюнхен.

И докато мнозина предричаха, че серията със загуби за Локо ще продължи, руският тим успя на два пъти да препъне солидния състав на Атлетико Мадрид. "Железничарите“ записаха две ремита срещу испанския опонент – 1:1 в Москва и 0:0 в Мадрид.
Така Локо се оказва костелив орех към момента и е на 3-то място в подреждането с актив от 3 точки и отлична позиция дори да атакува по-предната позиция.

Двубоят се оказва ключов за московчани, тъй като ако спечелят, със сигурност ще си гарантират минимум участие в Лига Европа напролет.

Отсъстващи за домакините са Смолов, Лисов и Баринов.

Австрийският първенец РБ Залцбург започна с равенство 2:2 своя втори сезон в най-престижния клубен турнир срещу руския Локомотив Москва. "Червените бикове“ оставиха много добри впечатление през миналогодишната кампания, когато завършиха на 3-то място в своята група. Сега селекцията на Джеси Марш ще се опита да надгради, макар и това да е доста трудно.

Впоследствие Залцбург отстъпи с 2:3 на гости на Атлетико Мадрид, въпреки че успя да направи обрат до 2:1, който обаче не съумя да запази, за да дойде внушителната загуба у дома срещу Байерн с 2:6. В ответния двубой "червените бикове“ паднаха по-скромно – само с 1:3 в Мюнхен.

Австрийският първенец е на последното 4-то място в група "А“ и има само 1 точка, като трудно ще успее да се класира напред в турнира, но пък има добри шансове да продължи напролет в Лига Европа, ако съумее да се класира на 3-ото място, но за целта трябва на всяка цена да спечели в мразовитата Москва.

Дака и Окафор са под въпрос за гостите.

Прогноза: Локомотив Москва – РБ Залцбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Залцбург (Джеси Марш)
 
Станкович
   
Кристенсен
Рамальо
Вьобер
Улмер
Юнузович
Камара
Мвепу
Бериша
Собослай
Койта
Луиш
Едер
Миранчук
Куликов
Криховяк
Игнатьев
Рибус
Серкиера
Чорлука
Живоглядов
   
Гилерме
 
Локомотив Москва (Марко Николич)

Обоснована прогноза: Локомотив Москва - Залцбург 1:1

  Сподели
152