Гуардиола обясни как е подобрил атаката на Ман Сити


Н. Гавазов

Гуардиола обясни как е подобрил атаката на Ман Сити

Кормчията на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори за тактическа маневра, която му помогна да подобри представянето на тима в атака.

Сити има сериозни проблеми със създаването на положения през този сезон и вкара само 10 гола в първите си осем мача от Висшата лига.

Затова в мача  срещу Олимпиакос от Шампионска лига Гуардиола реши да позиционира крилата си по различен начин. В резултат на това "гражданите“ доминираха през всичките 90 минути, нанесоха много удари и спечелиха с 1:0  срещу отбор, който само мислеше за защитата си.

"Рано или късно ще се върнем към най-добрата ни атакуваща игра. Бме много по-агресивни отпред. Не е лесно, когато девет противникови играчи само се защитават, но натискахме толкова добре. Всички бяха решителни, атакувахме с желание да стреляме и да вкараме.

"Поставихме крилата си по-близо до нападателя, вместо по-широко. Може би следващия път ще променим това отново. Всички те - Бернардо (Силва), Фил (Фоден), Раз (Стерлинг) и Габриел (Жезуш) - бяха толкова агресивни. Менди и Жоао (Канселу) играха по изключителен начин, както и Гюндо и Родри. Това беше първокласно представяне от всички тях.

За съжаление не вкарахме втория гол, защото тогава играта щеше да е напълно различна, но и така е добра. Дойдохме тук, за да си осигурим класиране за осминафиналите и го направихме. Сега ще се съсредоточим върху Висшата лига", заяви Гуардиола.

  Сподели
97