Аякс няма да има проблеми с Мидтиланд


Н. Гавазов

Аякс няма да има проблеми с Мидтиланд

Аякс-Мидтиланд

Стадион: "Йохан Кройф", Амстердам

Дата: 25.11.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сергей Карасев (Русия)

Аякс ще бъде домакин на Мидтиланд в мач от 4-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Предварителните прогнози, че датският колектив ще покаже зъби и няма да се превърне в боксовата круша на квартета не се оправдаха, но дали точно в тази среща "вълците" няма да възкръснат и да поднесат изненада? Нидерландците от своя страна нямат право на грешка, ако искат да участват в плейофите в турнира, така че очакванията са за отговорно отношение от страна на домакините и запазване на  интригата за второто място в групата.

Аякс започна с домакинска загуба срещу Ливърпул, последвана от домакинско равенство с Аталанта, но успехът срещу Мидтиланд в Дания и представянето на Аталанта върна надеждите на колектива на Ерик тен Хаг. Постепенно се подобриха нещата и в Ередивизе. Аякс спечели последните си два мача с общ резултат 8:0 и еднолично оглави класирането, на две точки пред най-близкия си преследвач.

Както казахме, Мидтиланд се превърна в боксовата круша на групата. Датският първенец, който без проблеми се справи с Лудогорец, показва зъби във всеки един мач, бори се и не изпада в глуха защита, но липсата на класа дава своето отражение върху резултатите. Така хората на Бриан Педерсен са без спечелена точка до момента и за всички стана ясно, че тимът няма никакви шансове да играе в Европа през пролетта.

Домакините са без контузените Антони и Кудуш, а Мазроуи и Клаасен са под въпрос. Гостите са без Олсен и Рийс, Евандер е под въпрос.

Не бива да очакваме чудеса от гостите в тази среща. Вероятно Аякс ще доминира от самото начало и ще се опита да реши всичко през първото полувреме. Победа на амстердамци с марж от два гола изглежда напълно реално.

Прогноза: Аякс - Мидтиланд 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Мидтиланд (Браян Петерсен)
 
Андерсен
   
Андерсон
Сваченко
Шотц
Паулиньо
Ониека
Каусте
Драйер
Систо
Мабил
Каба
Тадив
Траоре
Нерес
Гравенберг
Блинд
Екеленкамп
Талиафико
Мартинес
Шуурс
Клайбер
   
Онана
 
Аякс (Ерик тен Хаг)

Обоснована прогноза: Аякс - Мидтиланд 2:0

  Сподели
164