Краснодар – Севиля: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

Краснодар – Севиля: Без шансове за домакините

Краснодар - Севиля

Стадион: "Краснодар“, Краснодар

Дата: 22.11.2020 г.

Час: 19:55

Съдия: Марко Гуида (Италия)

Шампионска лига ще бъде възобновена след триседмична пауза в Краснодар, където местният отбор ще приеме един от лидерите в своята група - Севиля. Още при жребия стана ясно, че руският колектив не само, че няма особени шансове да се включи в битката за първите две места, но и ще му бъде много трудно да се бори за третата позиция. Ситуацията в квартета обаче така се разви, че пред краснодарци се откри шанс да играят в Европа и през пролетта, така че хората на Мурад Мусаев имат своите мотиви да дадат всичко в този мач. Същото важи и за андалусците, които при победа почти сигурно ще се класират за плейофите.

В края на октомври "биковете" измъкнаха щастливо равенство при гостуването си на основния конкурент в групата в лицето на Рен, което бе оценено като блестящ резултат. След това обаче Краснодар изпадна в истинска депресия, губейки пет поредни мача във всички турнири. Това изпрати тима във втората половина на таблицата за класиране на руския елит, а съответно се заговори и за уволнение на Мусаев. Точка на пропадането бе сложена  през уикенда. "Биковете" приеха аутсайдера Тамбов и в изключително нервен мач постигнаха победа с 1:0, но без да убедят с добра игра. Това малко успокои напрежението около отбора, който обаче тепърва трябва да доказва, че е оставил черния период зад себе си. В момента Краснодар има една точка в групата, с толкова е и Рен, а това предполага, че за "биковете" всеки мач до края ще е със статут на финал, ако разбира се, сред амбициите на тима е да останат на картата в Европа и през пролетта.  

Лошият период за Севиля бе започна в началото на октомври и приключи след средата на месеца. Трябва веднага да кажем обаче, че по време на този "лош" период андалусците допуснаха две поражения, но също така записаха две равенства на гости на Барселона и Челси, така че всеки сам може да прецени доколко лош е бил този сегмент за Севиля. Иначе хората на Хулиен Лопетеги спечелиха последните си три мача във всички турнири, а това позволи на андалусците да съберат седем точки в групата си в Шампионска лига, колкото има и Челси, а също така да се изкачат на седма позиция в Примера дивисион.

Добрата новина за домакините е, че лазаретът е почти празен  - там в момента е само Дмитри Стотцки. Гостите са с по-големи проблеми в кадрово отношение. Бону и Фернандес са контузени, а Навас е наказан. Под въпрос са Акуня и Сусо.

Няма съмнение, че Севиля е по-класният отбор, освен това испанците се "каляват" в първенство, което е в пъти по-силно от това на Краснодар. Очакванията са, че домакините ще дадат битка на своя съперник, но липсата на класа и достатъчно опит ще се отразят на резултата.

Прогноза: Краснодар – Севиля 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хулиен Лопетеги)
 
Вацлик
   
Ескудеро
Коунде
Карлос
Акуня
Фернандо
Гуделж
Ракитич
Окампос
Де Йонг
Хадади
Берг
Кабела
Уткин
Олсон
Вилхена
Газински
Чернов
Кайо
Мартинович
Рамирес
   
Сафонов
 
Краснодар (Мурад Мусаев)

Обоснована прогноза: Краснодар - Севиля 1:3

  Сподели
318