Сити с трети пореден успех, Порто без проблеми срещу Марсилия


FUTBOL-TV

Сити с трети пореден успех, Порто без проблеми срещу Марсилия

Манчестър Сити спечели и третия си двубой от груповата фаза на Шампионска лига. "Гражданите" спечелиха с 3:0 у дома срещу гръцкия Олимпиакос, като футболистите на Пеп Гуардиола тотално контролираха двубоя, без да хабят излишни сили.

В 12-та минута стражът на гостите бе безпомощен, след като Де Бройне изведе Торес на чиста позиция и испанецът не сбърка. Последваха още положения и отменен гол поради засада, а Фодън, Марез и Де Бройне не успяха да вкарат от добри ситуации. След паузата обаче Сити вкара още два гола.

В 81-ата минута Габриел Жезус напредна на скорост в наказателното поле и от малък ъгъл успя да прати топката под напречната греда за 2:0. В последните секунди на двубоя и Кансело записа името си сред голмайсторите.

След успеха Манчестър Сити е на първото място в групата с пълен актив от 9 точки след 3 двубоя, втори е отборът на Порто, който победи Олимпик Марсилия и събра 6 точки, трети е Олимпиакос с 3 пункта, а последен остава френският отбор, който е регистрирал само поражения.

Порто удари Олимпик Марсилия с 3:0 у дома. Порто заслужено спечели, макар при 1:0 Димитри Пайе от Марсилия да пропусна дузпа. В 4-ата минута Хесус Корона поднесе кълбото на Муса Марега на празна врата за 1:0. Съдията посочи бялата точка и пред вратата на Стив Манданда. Сержио Оливейра не сгреши - 2:0 за Марсилия след половин час игра. В 69-ата минута Луис Диас реализира за крайното 3:0.

  Сподели
168