Байерн просто няма спиране - отнесе и РБ Залцбург


FUTBOL-TV

Байерн просто няма спиране - отнесе и РБ Залцбург

РБ Залцбург загуби с 2:6 от Байерн Мюнхен в двубой от група А на Шампионската лига, игран на стадион "Ред Бул Арена".

Австрийските "бикове" направиха мечтан старт с попадението на Мергим Бериша в четвъртата минута, но намиращият се в отлична форма тим на Байерн сътвори пълен обрат до почивката.

Реферът даде две дузпи за Байерн. Първата бе за нарушение на Доминик Собослай срещу Люка Ернандес. Все пак съдията се допита до ВАР и в крайна сметка отмени решението си. Малко по-късно обаче Мвепу извърши нарушение срещу Томас Мюлер в наказателното поле на домакините и този път дузпата беше отсъдена. Роберт Левандовски застана зад топката и не сбърка с нисък удар в долния десен ъгъл - 1:1. В 37-ата минута Лева нацели и греда. Все пак немците стигнаха до обрата малко преди почивката.  Той дойде след автогол на Расмус Кристенсен, реализирал след прострелното центриране на Мюлер отдясно.

Масая Окугава изравни в средата на второто полувреме, но към края Байерн нанесе четири тежки удара чрез Джером Боатенг, Лерой Сане, Роберт Левандовски и Люка Ернандес.

Така хората на Ханзи Флик постигнаха рекордна 14-а поредна победа в Шампионската лига и са на върха в групата си с пълен актив от 9 точки. Залцбург е на дъното с една точка.

  Сподели
106