Реал се справи с Интер за първата си победа в ШЛ за този сезон


FUTBOL-TV

Реал се справи с Интер за първата си победа в ШЛ за този сезон

Реал Мадрид извоюва първа победа в Шампионската лига през този сезон, след като се наложи над Интер с 3:2 в двубой от третия кръг на Група В. Двата отбора направиха страхотен мач.

В 25-ата минута Ашраф Хакими допусна груба грешка в опита си да подаде към свой играч, след като изведе Бензема сам срещу вратаря и логично опитният французин не сгреши - 1:0. В 33-ата минута Серхио Рамос шокира гостите за втори път. Той се разписа със запазената си марка, засичайки с глава центриране от корнер. За капитана това беше гол №100 с екипа на Реал Мадрид, от тях 55 отбелязани с глава.

Радостта на “Белия балет" обаче бе кратка и в 35-ата минута Лаутаро Мартинес порази вратата на Куртоа след асистенция на Барела. До края на първата част “синьо-черните" опитаха да изравнят резултата, но все пак Реал се прибра на почивка с гол аванс.

В 62-ата минута "нерадзурите" успяха да изравнят. Лаутаро отклони добре с глава в наказателното поле към Иван Перишич, който, с човек на гърба, стреля много леко, но прецизно, от близка дистанция, без да остави шансове на Куртоа.

Интер можеше да поведе на стадион “Алфредо ди Стефано" в 75-ата минута след грешка на Менди, която даде шанс на Лаутаро да отбележи, но аржентинецът бе неточен. Секунди след това пропуск направи и Перишич.

В 80-ата минута отлична атака на домакините завърши с подаване на Винисиус Жуниор към Родриго. Футболистът се оказа непокрит в пеналтерията и не сгреши с чудесен завършващ удар в горния десен ъгъл.

  Сподели
123