Ливърпул вкара пет на Аталанта, Аякс също с победа


FUTBOL-TV

Ливърпул вкара пет на Аталанта, Аякс също с победа

Ливърпул се наложи с 5:0 при визитата си на Аталанта в срещата от третия кръг в група D на Шампионската лига. В герой за мърсисайдци се превърна отново Диого Жота, който се отчете с хеттрик. Той откри резултата в 16-ата минута, пращайки топката в долния ляв ъгъл. Отново той удвои в 34-ата минута. Джо Гомес отправи прецизен пас към наказателното поле, където португалецът овладя, залъга Ханс Хатебур и стреля точно в долния десен ъгъл.

Третият гол бе дело на Мохамед Салах, който бе изведен зад защитата, напредна необезпокояван, финтира Хатебур и вкара за 0:3 в 47-ата минута. В 49-ата минута Мо Салах се отчете с асистенция за Мане, който вкара четвъртото попадение за мърсисайдци. В 54-ата минута отново Жота се разписа и оформи крайния резултат.

До края домакините на два пъти бяха близо до почетния гол, като един път нацелиха и греда. Мо Салах пък пропусна да се разпише от страхотна ситуация малко преди края на мача. Любопитно е да се отбележи, че вече при резултат 0:5 Юрген Клоп си изкара жълт картон. Мениджърът на "червените" имаше претенции за дузпа, а реферът реши да го предупреди официално.

В другата среща от тази група Аякс се наложи с 2:1 като гост на Мидтиланд. В самото начало на мача Антъни откри резултата, а в 13-ата минута Тадич удвои аванса на нидерландците. Домакините бързо се върнаха в мача с гол на Андерс Драйер в 18-ата минута. До края обаче до нов гол не се стигна. Българският национал Божидар Краев бе резерва, но се появи в игра след почивката.

  Сподели
530