Екзекуторът на Реал отнесе шестица от Мьонхенгладбах


FUTBOL-TV

Екзекуторът на Реал отнесе шестица от Мьонхенгладбах

Борусия Мьонхенгладбах свали на земята Шахтьор Донецк, разгромявайки го с 6:0 като гост в третия кръг от груповата фаза в Шампионска лига. Украинският тим, който победи като гост Реал Мадрид, днес нямаше ден и изигра доста слаб мач.

Гостите влязоха по-активно в мача и още в 8-ата минута поведоха в резултата. Щефан Лайнер проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Аласан Плеа стигна първи до топката и я прати зад гърба на Трубин.

Десетина минути по-късно Мьонхенгладбах удвои преднината си. Крисфоф Крамер опита изстрел от далечно разстояние. Получи се много коварен рикошет в крака на Валерий Бондар, след което топката се озова в мрежата.

В 26-ата минута Аласан Плеа покачи на 3:0 с топовен шут отдалеч. Топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата.

Рами Бенсебаини вкара за четвърти път топката в мрежата на Шахтьор, минута преди края на първата част. В 65-ата минута Ларс Щиндъл с плътен шут намери долния десен ъгъл за 0:5. В 79-ата минута Плеа оформи своя хеттрик с удар от близка дистанция, с което оформи крайното 6:0. 

Борусия Мьонхенгладбах излезе начело в групата с 5 точки. Шахтьор е с 4 точки на втората позиция, а Интер и Реал (Мадрид) излизат по-късно тази вечер в другия двубой от групата.

  Сподели
124