Мидтиланд ще се възползва от проблемите в Аякс


Н. Гавазов

Мидтиланд ще се възползва от проблемите в Аякс

Мидтиланд – Аякс

Стадион: "МСХ", Хернинг

Дата: 03.11.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Боби Мадън (Шотландия)

Мидтиланд ще бъде домакин на Аякс в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Тази среща ще покаже, дали датчаните имат сили и желание да се опитат да се борят за третото място в квартета или ще изпълняват ролята на боксова круша, срещу която останалите отбори ще трупат точки.

Колективът на Браян Педерсен имаше неблагоразумието да се опита да се надиграва с Аталанта на старта на кампанията в турнира и съвсем закономерно получи четири гола, без да успее да отговори на нито едно от попаденията. Със сигурност треньорският щаб е направил нужните изводи, защото датчаните се представиха по-смирено при гостуването си на Ливърпул и в резултат допуснаха само два гола. Във вътрешното първенство Мидтиланд допусна изненадваща загуба от Нордшеланд с 4:1 и отстъпи на трета  позиция, на точка от първото място.

Аякс отстъпи минимално при домакинството си на Ливърпул в  първия кръг на груповата фаза на турнира, но амстердамци показаха срещу Аталанта, че имат амбицията да продължат в плейофите. Нидерландци дадоха битка на бойкия италиански тим и дори водеха с два гола.  Точката срещу прекия конкурент е много важна, но тревогата идва от това, че хората на Ерик тен Хаг не успяха да проявят повече мъдрост в мача и да запазят преднината си. През уикенда Аякс проведе поредната си наказателна акция в Ередивизе и след 13:0 срещу Венло преди седмица, сега постигнаха "само" 5:2 срещу Фортуна и продължиха да отстояват първото място.

Домакините са без Олсен и Рийс. Гостите са с огромни кадрови проблеми, след като се разбра, че 11 човека са заразени с коронавирус. Имената на заразените футболисти не се разкриват, но според пресслужбата на клуба, в заявката за двубоя са включени 17 футболисти, от които отсъстват вратарите  Андре Онана, Мартен Стекелнбург  и полузащитниците Раян Гравенберх, Душан Тадич и Дави Клаасен. В групата има само един страж в лицето на Кел Схерпен, който няма нито един мач за основния отбор.

При други обстоятелства щяхме да определим Аякс за фаворит в мача, но отсъствието на важни футболисти в състава на нидерландците е голям шанс за домакините да се възползват от ситуацията. Съветът ни е да потърсим риска и да заложим за победа на датчаните, които едва ли ще имат друга възможност да са толкова близо до победа в турнира.

Прогноза: Мидтиланд – Аякс 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аякс (Ерик тен Хаг)
 
Схерпен
   
Мазрауи
Шурц
Мартинес
Талиафико
Екеленкамп
Блинд
Промес
Антони
Хунтелаар
Нерес
Каба
Мабил
Систо
Дрейер
Кажусте
Ониека
Паулиньо
Шолц
Святченко
Андерсон
   
Хансен
 
Мидтиланд (Браян Педерсен)

Обоснована прогноза: Мидтиланд - Аякс 2:1

  Сподели
248