Аталанта – Аякс: Очаквайте голова фиеста


Н. Гавазов

Аталанта – Аякс: Очаквайте голова фиеста

Аталанта – Аякс

Стадион: "Атлет адзури", Бергамо

Дата: 27.10.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Аталанта посреща Аякс в двубой от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Мачът приковава вниманието на феновете с това, че съперниците изповядват атакуващ и открит футбол, което предполага наличието на много голове в срещата. Също така двата тима имат амбицията да излязат от групата си, а наличието на безапелационен фаворит в квартета означава, че борбата за второто място ще бъде оспорвана.

Аталанта започна с гръмка победа 4:0 на гости на Мидтиланд. Бергамци максимално се възползваха от желанието на датчаните да се надиграват и атакуват и решиха изхода на двубоя още през първата част, отбелязвайки три гола в този период. Сянка върху това представяне бе хвърлена през уикенда, тъй като хората на Джанпиеро Гасперини претърпяха домакинска загуба с 3:1 от Сампдория, а това бе второ поредно поражение на "нерадзурите" в Серия А, което ги остави на шеста позиция  таблицата за класиране.

Аякс бе домакин на Ливърпул на старта на кампанията си в главния европейски клубен турнир. Нидерландците така и не успяха да намерят заместници на продадените играчи през лятото и това се отрази на играта ми, а оттам и на резултата. Поражението с 1:0 от шампиона на Висшата лига не е трагедия, още повече, че до края остават още пет мача, което дава шанс на дружината на Ерик тен Хаг да поправи грешките. Впрочем, амстердамци си върнаха доброто настроение с гръмка победа от 13:0 над Венло през уикенда, като Траоре отбеляза пет гола.

Калдара и Колини са в лазарета на домакините и пропускат срещата. Кудуш от Аякс все още се възстановява от травмата.

Атаанта е фаворит в двубоя. Бергамци са без загуба в 25 от последните си 29 мача, а също така спечелиха 15 от предишните си 20 домакинства. Също така "нерадзурите" вкараха 71 гола в последните си 22 срещи на собствения стадион.

Очакванията са за голова фиеста, с попадения в двете врати, като най-вероятно италианците ще оцелеят след престрелката.

Прогноза: Аталанта – Аякс 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аякс (Ерик тен Хаг)
 
Онана
   
Мазрауи
Шурц
Мартинес
Талиафико
Клаасен
Блинд
Гравенбех
Антъни
Траоре
Тадич
Сапата
Гомес
Малиновски
Госенс
Фруле
Роон
Хатебоер
Паломино
Ромеро
Толой
   
Спортиело
 
Атланта (Джанпиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Атланта - Аякс 3:2

  Сподели
153