Клоп е доволен от играта на Фабиньо и Гомес


Н. Гавазов

Клоп е доволен от играта на Фабиньо и Гомес

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отбеляза играта на Фабиньо във взаимодействие с Джо Гомес в центъра на отбраната.

Ливърпул и феновете му подходиха с голямо чувство на безпокойство за мача на отбора с Аякс в Шампионска лига, тъй като Върджил Ван Дейк се озова в лазарета за няколко месеца със сериозна контузия, плюс това Жоел Матип се разболя и Клоп просто нямаше други възможности, освен да направи двойката централни защитници от Фабиньо, който е  дефанзивен полузащитник  и Джо Гомес, към чиято игра напоследък имаше много въпроси.

Опасенията обаче бяха напразни. Бразилецът и англичанинът  помогнаха на Ливърпул да вземе трите точки и да не пропусне гол, а Фабиньо се отчете с грандиозно отстраняване на топката от голлинията. След всичко  това Юрген няма как да не похвали хората си.

"Фабиньо не само може да играе на тази позиция - той дори я харесва. Ако го помоля да играе десен бек, не мисля, че ще получи много удоволствие от това. Имаме нужда от тези момчета, за да останат здрави, това е нашето положение в момента. Това би ни помогнало много.

Не съм изненадан, че Фабиньо игра добре на тази позиция, защото в противен случай щях да помисля за друго решение, въпреки че бе много труден мач. Много се радвам, радвам се за него. Тази победа ще му даде увереност и ще ни помогне.

Бе добър, но дори той може да играе по-добре! Не мисля, че Джо и Фабиньо някога са играли заедно. Може би само един път.

Те трябва да свикнат един с друг, да свикнат да говорят помежду си и с полузащитниците. Това бе добра игра, но ние сме в състояние да играем много по-добре, а това радва", заяви Клоп.

  Сподели
153