Сити с обрат срещу Порто, Олимпиакос излъга Марсилия


FUTBOL-TV

Сити с обрат срещу Порто, Олимпиакос излъга Марсилия

Манчестър Сити направи пълен обрат и спечели домакинството си на Порто с 3:1 в първи мач от група C в Шампионска лига.

"Драконите" поведоха в 14-ата минута. Тогава Урибе намери Луис Диас, който преодоля няколко защитници на "гражданите" и с удар по диагонала вкара за 0:1. 

Само три минути след това обаче се стигна до дузпа в полза на Сити. Гюндоган проби в наказателното поле и стреля, а топката срещна гредата. След това Пепе изблъска Стърлинг и главният рефер посочи бялата точка. Стигна се и до намесата на ВАР, но в крайна сметка решението бе финално - наказателен удар. Агуеро изпълни и въпреки че Маркесин бе близо до това да спаси, топката се озова във врата му за 1:1.

В 65-ата минута Манчестър Сити получи правото да изпълни пряк свободен удар от доста опасна позиция фронтално срещу вратата на гостуващия тим. Гюндоган се нагърби с изпълнението. Той успя да завърти топката покрай стената и отбеляза. Така манчестърци направиха пълен обрат в резултата – 2:1.

В 73-ата минута домакините вкараха трето попадение. Фодън намери Феран Торес, който проби към центъра отдясно. Испанецът потърси далечния ъгъл, топката срещна тялото на Маланг Сар и влезе във вратата за 3:1.

В другия мач от групата Олимпиакос победи Олимпик Марсилия с 1:0 у дома. Единственото попадение падна в продължението на мача и бе дело на Кока.

  Сподели
172