Ливърпул с пестелива победа като за начало в ШЛ, Аталанта громи в Дания


FUTBOL-TV

Ливърпул с пестелива победа като за начало в ШЛ, Аталанта громи в Дания

Ливърпул се наложи над Аякс с 1:0 на "Йохан Кройф Арена“ в двубой от Група D на Шампионската лига. Мърсисайдци стигнаха до успеха след автогол на Николас Таляфико. В 35-ата минута Мане пробва центриране, а играчът на домакините си вкара нелеп автогол, засичайки в собствената си врата.

Домакините обаче изиграха добър мач и само късметът им попречи да стигнат поне до равенство. Малко преди почивката Тадич прехвърли Адриан, но Фабиньо успя да се върне и да изчисти със задна ножица непосредствено пред голлинията. В началото на втората част Клаасен пробва удар от 20-ина метра, но топката срещна гредата.

Малко след това Фирмино бе задържан в наказателното поле от Схюрс, но сигнал за дузпа не последва. В самия край на мача гостите бяха на няколко пъти много близо до втори гол, но в крайна сметка се задоволиха и с минимална победа в Амстердам.

Мидтиланд инкасира поражение от гостуващия Аталанта с 0:4. Сапата (26') откри резултата за гостите, а до края на първата част резултатът вече бе класически с попадения на Гомес (36') и Муриел (42'). В края на мача Миранчук оформи крайния резултат. Родният национал Божидар Краев се появи на терена едва в 87-ата минута, но не направи нещо, с което българските фенове да се гордеят.

  Сподели
167