Шахтьор с исторически успех над Реал Мадрид (видео)


FUTBOL-TV

Шахтьор с исторически успех над Реал Мадрид (видео)

Испанският колос Реал Мадрид изненадващо загуби от абсолютния аутсайдер Шахтьор Донецк с 2:3 в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Белия балет" допусна да изостане с три гола на почивката, а през втората част така и не успя да се пребори за обрат срещу "осакатения" отбор на Шахтьор.

Шахтьор беше сериозно ударен от коронавируса, като цели десетима играчи от първия им състав пропуснаха мача. Сред тях са бразилските звезди Тайсон, Алан Патрик и Жуниор Мораеш, защитникът Микола Матвиенко, крилото Йевхен Коноплянка и вторият капитан Тарас Степаненко. Украинците все пак успяха да съберат достатъчно футболисти за двубоя.

Гостите откриха резултата резултата след половин час игра. Виктор Корнийенко проби по левия фланг, след което налвезе в наказателното поле и падайки на земята продължи към Тете, който хладнокръвно реализира в долния десен ъгъл на Тибо Куртоа.

Само четири минути по-късно Тете се отскубна от защитата на домакините, но ударът му бе избит от Куртоа. Варан опита да изпревари Марлос и да изчисти топката, но я забоде в собствената си врата - 2:0 за Шахтьор. Три минути преди края на първото полувреме Шахтьор вкара и трети гол във вратата на Реал. Тете получи подаване в наказателното поле и на свой ред с много красиво подаване с пета намери Соломон, който разстреля Куртоа - 0:3.

В 54-ата минута Лука Модрич реализира великолепен гол, след като изстреля мощен удар от дъгата на наказателното поле и топката влетя в горния ляв ъгъл. Минута след попадението Шахтьор имаше отличната възможност отново да поведе с три гола. Корнийенко проби по левия фланг и подаде около точката на дузпата, където Дентиньо стреля, но топката профуча покрай левия страничен стълб.

В 59-ата на терена се появи Винисиус, който веднага отне топката от Марлос и я прати във вратата, пазена от Турбин. Всичко това стана в рамките на 14 секунди и така този гол е най-бързо отбелязаният от резерва в историята на ШЛ.

В 84-ата минута Маркос Асенсио елегантно центрира в наказателното поле на Шахтьор, Марсело се размина с топката, след което кълбото срещна тялото, а след това и ръката на Кочолава и домакините поискаха дузпа, но главният съдия Сърджан Йованович бе категоричен, че няма да има наказателен изстрел.

В добавеното време Винисиус подаде около дъгата на наказателното поле към Феде Валверде, който прати топката в мрежата зад Трубин. Но в ситуацията Винисиус бе точно пред вратаря на Шахтьор и след преглеждане с ВАР реферът отсъди засада и не зачете гола.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
269