Челси – Севиля: И двата отбора ще отбележат


Н. Гавазов

Челси – Севиля: И двата отбора ще отбележат

Челси - Севиля

Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон

Дата: 20.10.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Давиде Маса (Италия)

Челси и Севиля се срещат в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. С оглед на останалите членове на квартета и постиженията на лондончани и андалусци, спокойно можем да кажем, че това е дербито на група Е. Челси ще се опита да се класира за плейофите на турнира за шести пореден сезон. Севиля пък спечели четири от последните седем издания на Лига Европа и освен това участва за четвърти път в груповата фаза на Шампионска лига за последното десетилетие.

"Сините" влизат в мача в безпогрешна серия от пет срещи във всички турнири. В същото време играта на лондончани в защита предизвиква много въпросителни. Това ярко си пролича срещу Саутхемптън през уикенда, когато хората на Франк Лампард допуснаха три гола и по този начин изпуснаха победата. Самият наставник на Челси се оплака от лошата игра в защита и от това, че футболистите му не следват инструкциите.

Севиля изигра четири мача след срещата с Байерн Мюнхен за Суперкупата на УЕФА, която бе загубеня в допълнителните полувремена. Андалусците спечелиха първите си два двубоя от новия сезон в Ла Лига, а в третия кръг направиха 1:1 на терена на Барселона. Хората на Лопетеги обаче изненадващо се препънаха срещу Гранада, получавайки гол в края на срещата. В интерес на истината трябва да кажем, че севилци проведоха второто полувреме в намален състав заради червения картон на Морено.

Били Гилмор от домакините е  контузен и отпада за мача. Едуар Менди се възстанови от контузията на бедрото по-бързо от очакваното и Франк Лампард със сигурност ще се обърне към Менди, след като Кепа бе виновен за още един гол през уикенда. Не е ясно дали Кристиан Пулишич е годен да започне след като току-що се завърна от контузия на сухожилието.

Жулс Кунде даде положителен тест за коронавирус през уикенда и пропуска мача. Серж Ескудеро е контузен.

Можем да очакваме равностоен двубой. Отборът на Челси има леко предимство, но няма как да бъдем категорични в очакванията си за тяхна победа, защото испанците са опасен отбор и това се видя както срещу Барселона, така и срещу Байерн Мюнхен.

За това нашият съвет е да се съсредоточим върху отбелязаните голове и тук препоръката ни е да заложим на до 3.5 попадения в срещата, както и на това, че и двата тима ще вкарат.

Прогноза: Челси – Севиля 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Лопетеги)
 
Буно
   
Навас
Гомес
Карлос
Акуня
Жордан
Фернандо
Ракитич
Сусо
Де Йонг
Окампос
Вернер
Маунт
Хаверц
Зиеш
Жоржиньо
Канте
Чилуел
Кристенсен
Силва
Джеймс
   
Менди
 
Челси (Франк Лампард )

Обоснована прогноза: Челси - Севиля 2:1

  Сподели
223