Зенит няма да сбърка у дома срещу ФК Брюж


Н. Атанасов

Зенит няма да сбърка у дома срещу ФК Брюж

Зенит – ФК Брюж
Стадион: "Газпром Арена“, Санкт Петербург
Дата: 20.10.2020 г.
Час: 19:55

Руският първенец Зенит не среща особено голяма конкуренция в местната Премиерлига. Не така обаче стоят нещата за хората на Сергей Семак в най-престижния клубен турнир. "Питерци“ ще се опитат да завършат на някое от челните две места и да развалят плановете на фаворитите Борусия Дортмунд и Лацио. Съставът на носителя на Купата на УЕФА за 2008 г. е подмладен, а това се отнася и за треньора Сергей Семак. Най-опитният в редиците на Зенит е Юри Жирков.

Малком и Дъглас Сантош са аут за домакините.

Белгийският ФК Брюж се очертава като големият аутсайдер в група "F". "Синьо-черните“ не успяха да спечелят нито един двубой в миналогодишното издание на надпреварата. Въпреки че са едноличен лидер в местната Жупилер лига, на Брюж няма да му е никак лесно в Санкт Петербург, още повече, че треньорът Филип Клеман не може да разчита на Миньоле, Дели, Косуну и Кърменчик.

Двата отбора вече са се изправяли един срещу друг. Това се случва през сезон 1987/88 в турнира за Купата на УЕФА, когато Брюж елиминира руския съперник след поражение с 0:2 и разгромна победа на реванша с 5:0.

Прогноза: Зенит – ФК Брюж 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ФК Брюж (Филип Клеман)
 
Хорват
   
Мата
Мечеле
Рика
Собол
Вормер
Риц
Ванакен
Денис
Баджи
Диата
Азмун
Дзюба
Дриуси
Бариос
Оздоев
Ерохин
Круговой
Ракитский
Ловрен
Караваев
   
Кержаков
 
Зенит (Сергей Семак)

Обоснована прогноза: Зенит - ФК Брюж 2:0

  Сподели
227