Лудогорец ще се справи с Мидтиланд


FUTBOL-TV

Лудогорец ще се справи с Мидтиланд

Лудогорец - Мидтиланд
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 26.08.2020 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Денис Шурман (Украйна)


Лудогорец приема датския първенец Мидтиланд на своя стадион в Разград в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двата отбора имат амбиции за класиране в групите, а сега ще премерят сили, като победителят отново ще се реши само в един мач. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Лудогорец картотекира двама нови футболисти за предстоящото домакинство срещу Мидтиланд. Това са защитникът Петър Генчев, който заменя контузения Георги Терзиев, и най-новото попълнение Елвис Ману. Освен Терзиев, с травма е и Пламен Илиев, но това не е новина. Тигъра не пази вече доста време на вратата, като все още не се знае кога ще се върне в игра. Като цяло Павел Върба няма много проблеми и може да разчита на много и добри футболисти.

"На този етап всички отбори са кондиционно подготвени. Може би техния минус е, че са играли само контроли, но тук говорим за професионалисти. Гледах мачове на Мидтиланд, много са класни. За мен всеки официален мач е важен. Но всички знаем, че Шампионската лига е малко повече от всички останали срещи. Както аз, така и Лудогорец, сме минали през това, участвали сме в групите и ще се радвам да преживея още един път това нещо. Направихме си изводите от предходните срещи. Подобряваме се. Не ми е приятно, че няма да има публика. Това не е същият футбол. Но ме радва това, че играем вкъщи, защото няма да пътуваме, няма часова разлика, няма престой в хотела“, заяви Върба преди срещата.

Впечатление в състава на Мидтиланд правят две неща. Едното е, че с картотека се е сдобил българският национал Божидар Краев, а другото е свързано с бразилската звезда на тима Евандер. Халфът, който е контузен и не игра в контролата с Хамбургер, също е в групата за Разград. Все още не е ясно дали той ще вземе участие в срещата. Краев пък вероятно ще е резерва, тъй като до скоро изобщо не бе част от тима, а игра под наем в друг отбор.

Един от директорите на предстоящия съперник на Лудогорец в Шампионската лига - Мидтиланд, Клаус Стайнлайн, обяви, че датският първенец сам си е Виновен, че е изтеглил тежък жребий за този кръг. Според него единствено от футболистите зависи да генерират по-сериозен точков актив в евротурнирите и да имат по-леки съперници по пътя си към груповите фази.

Директорът на датчаните посочи, че дори да се стигне до отстраняване на българите, то клубът отново ще е непоставен и в другите кръгове.

"В последните години не бяхме достатъчно добри в Европа, за да вземем нужните точки. Сега трябва да се съобразим с това. Приключенията на Копенхаген от нашата страна и Розенборг от Норвегия са показателни колко добре са с коефициента те", разясни Стайнлайн.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - МИДТИЛАНД 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
294