Байерн Мюнхен е новият шампион на Европа! (видео)


В. Мухарски

Байерн Мюнхен е новият шампион на Европа! (видео)

Байерн Мюнхен е новият носител на трофея в Шампионска лига. Баварците се наложиха с 1:0 над Пари Сен Жермен във финала, който се състоя в Лисабон. Двата отбора направиха страхотен мач, с доста положения и пред двете врати, като в крайна сметка немците се оказаха крайни победители.

В 18-ата минута дойде първото 100-процентово положение. Неймар се отскубна сам срещу Нойер, но вратарят успя да спаси. Отговорът на Байерн не закъсня и 22-ата минута баварците също бяха съвсем близо до гола, но удар на Левандовски попадна в гредата.

В 25-ата минута Жером Боатенг от тима на Байерн получи контузия и беше заменен от Никлас Зюле.

В добавеното време на първата част германският шампион имаше претенции за дузпа, но съдията Орсато даде знак играта да продължи и ситуацията дори не бе разгледана от ВАР.

Кингсли Коман даде преднина на Байерн в 59-тата минута. Бившият футболист на ПСЖ получи добро подаване от Кимих, след като бе оставен непокрит и засече топката с глава, за да я оплете в мрежата на Навас за 1:0.

Двадесет минути преди края на редовното време Ди Мария намери по феноменален начин Маркиньос, който шутира, но Нойер изби в ъглов удар. Малко след това парижани имаха претенции за дузпа за нарушение на Кимих срещу Мбапе, но отново Орсато подмина ситуацията. До края до нов гол така и не се стигна и така Байерн триумфира с отличието.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
389