Класически Байерн отива на финал в Шампионска лига (видео)


FUTBOL-TV

Класически Байерн отива на финал в Шампионска лига (видео)

Байерн Мюнхен не допусна изненада и се наложи с 3:0 над Лион на “Жозе Алваладе" в полуфинален сблъсък от Шампионската лига. Така баварците се класират на финал в надпреварата и ше спорят за трофея в мач срещу Пари Сен Жермен.

Иначе и днес немците показаха класа, а Сержи Гнабри се превърна в герой за тима си, след като отбеляза две от попаденията (18', 33'). Любопитно е да се отбележи, че до преди първия гол французите пропиляха няколко отлични положения за гол, при едно от които Токо Екамби нацели греда.

Иначе в 18-ата минута Гнабри вкара първия гол в мача. Крилото навлезе навътре и преодоля няколко защитника на френския тим, след което заби неспасяемо топката в десния ъгъл на Антони Лопеш. 

Второто попадение падна, след като Перишич центрира по земя, а Лопеш блокира изстрел на падналия Левандовски, но Гнабри беше там и добута топката във вратата - 2:0.

В 35-ата Марсело удари Левандовски без топка, но получи само жълт картон за нарушението си. В 39-ата техничен шут на Гнабри профуча на сантиметри от гредата пред погледа на Левандовски, който не успя да чукне топката.

В 55-ата минута Лион поиска дузпа за игра с ръка на резервата Николас Зюле, но главният съдия Матео Лаос не посочи бялата точка, а направи знак, че играта трябва да бъде подновена след ъглов удар. Малко по-късно Токо Екамби пропусна сам срещу вратаря.

В 80-ата минута резервата Коутиньо вкара топката във вратата на Лион, но попадението не бе зачетено, след като преди това Леон Горецка игра с топката.

Две минути преди края дойде време и за дежурния гол на Левандовски, с което бе фиксиран крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
211