ПСЖ отива на финал в Шампионска лига (видео)


В. Мухарски

ПСЖ отива на финал в Шампионска лига (видео)

Пари Сен Жермен се наложи с класическото 3:0 над РБ Лайпциг на стадион "Луш" в Лисабон в първия от двата френско-германски сблъсъка от полуфиналите на тазгодишното издание на Шампионската лига. Така ПСЖ отива на финала, докато приказката за "Червените бикове“ приключи.

Маркиньос даде аванс на парижани в 13-ата минута, след като засече с глава брилянтно центриране на Ди Мария от свободен удар. Малко преди това и Неймар вкара топката във вратата, но това попадение бе отменено заради игра с ръка. 

Всичко приключи в 42-та минута, когато воденият от Тухел тим нанесе огромен втори удар. След груба грешка на вратаря Гулачи и бранителите на Лайпциг при изнасянето на топката - Анхел Ди Мария беше намерен малко слчуайно в наказателното поле и от точката на дузпата нямаше как да сбърка за 2:0. 

В 56-ата минута ПСЖ стигна до трети гол. Мукиеле се подхлъзна до аутлинията. От това се възползва Анхел Ди Мария, който пласира перфектно центриране на главата на Хуан Бернат, който не пропусна от няколко метра за 3:0.  Германците протестираха, настоявайки, че Мукиеле е бил фаулиран. ВАР обаче не видя нищо нередно и попадението бе зачетено.

До края на мача имаше още положения и пред двете врати, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна.

а Анхел Ди Мария удвои три минути преди почивката. И двата отбора ще се стремят към първия си финал в най-престижната клубна футболна надпревара.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
302